Шмигаль анонсував продаж перших п’яти державних підприємств

Share

Фонд держмайна України вже підготував п’ять об’єктів до продажу в рамках «великої приватизації», уряд сподівається, що наступного року їх вдасться продати

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на пресконференції, не уточнивши назв підприємств, передає «Інтерфакс-Україна».

«Вважаю, що ми сьогодні маємо сформовану досить ефективну приватизаційну політику, і це, зокрема, інструмент зменшення впливу держави. Усіляко це підтримую та переконаний, що наступного року ось цей елемент малої та великої приватизації в Україні, в принципі, має закінчитися», – сказав прем'єр-міністр.

Згідно з проєктом держбюджету-2024, надходження від приватизації наступного року заплановані на рівні 4 млрд грн.

Шмигаль зауважив, що цього року вони вже становили 4 млрд грн, і ще 600 млн грн було отримано від оренди держмайна.

«4 млрд грн – це суттєве надходження від приватизації під час війни, якщо враховувати, що ця приватизація мала та середня, що не було жодних «великих приватизацій», – зазначив прем'єр.

У системі «Прозорро.Продажі» вже оприлюднили перелік із 15 об'єктів «великої приватизації». До нього, увійшли контрольні пакети акцій «Одеського припортового заводу», «Центренерго», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «Українських енергетичних машин», «Електроважмашу», «Сумихімпрому».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom