УЗ та Rail Cargo Austria підписали угоду про інтермодальні перевезення Україна – Австрія

Share

 

УЗ та австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria підписали угоду про спільний розвиток інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією. 

Про це повідомила пресслужба УЗ 

«Наразі ми оцінюємо можливості встановлення регулярного залізничного сполучення такого типу між Києвом та Віднем і розглядаємо маршрут через Львів та Будапешт для долучення до проєкту якомога більше великих міст», — розповів член правління «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін.

Згідно з меморандумом, у рамках реалізації проєкту з розвитку інтермодальних перевезень Укрзалізниця відповідатиме за тяговий рухомий склад, інтермодальні вагони широкої колії, термінальні послуги та митні формальності в Україні, а Rail Cargo Group, до якої входить Rail Cargo Austria, бере на себе відповідальність за вказаними пунктами в ЄС.

Сторони також обговорили можливість експлуатації зерновозів парку УЗ на території Угорщини та Словаччини й особливості митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

Старт проєкту очікується у 2023 році, сторони погодили попереднє тестове перевезення напівпричепів за маршрутом Київ — Будапешт вже у вересні.

Як зазначалося раніше, Укрзалізниця впроваджуе новий комбінований інтермодальний сервіс з метою інтеграції в європейську систему перевезень. Крім того, 1 березня 2023 року було відправлено  в тестовий експериментальний рейс за маршрутом Київ-Ліски — Чоп контрейлерний вагон для фінального затвердження тимчасової схеми навантаження та подальшого розвитку контрейлерних перевезень.