Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік

Share

Кабінет Міністрів затвердив законопроєкт про Держаний бюджет на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн.

Про це повідомив Прем‘єр-міністр Денис Шмыгаль.

Шмигаль підкреслив, що ключовий акцент відповідного проєкту — оборона й безпека України. За його словами, на цей сектор планується спрямувати більш ніж половину всіх ресурсів бюджету — 1 трильйон 685 млрд грн.

Другий пріоритет проєкту — соціальна сфера, на яку передбачаються видатки в розмірі 469 млрд грн, що на 25 млрд більше, ніж у 2023 році.

Третій пріоритет, за його словами, медицина та освіта. "На сектор освіти виділяємо 179 млрд грн, і це на 23 млрд більше, ніж цього року. На медицину — 202 млрд грн, що на 24 млрд перевищує видатки 2023 року", – підкреслив Шмигаль.

Четвертим пріоритетом є підтримка ветеранів. Видатки за цією програмою планується збільшити вдвічі — з 6,8 млрд грн у 2023 році до 14,3 млрд грн у наступному.

П’ятий пріоритет — це відновлення економіки України. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також планується запустити нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom