Страхування інвестиційних ризиків сприятиме відновленню України, – Мінекономіки

Share

Відбудова України – глобальний проект, який потребує величезних ресурсів і водночас відкриває багато можливостей, особливо, для приватного сектора

Саме приватні інвестори прямо чи опосередковано сприятимуть економічному відновленню України, заявив заступник міністра економіки України Володимир Кузьо, передає прес-служба відомства.

«Ключовими секторами для приватних інвесторів в Україні можуть бути енергетика, сільськогосподарське виробництво та переробна промисловість, оборона, мінеральні ресурси, зелена металургія, транспорт та логістика, охорона здоров’я, ІТ та інші», – зазначив Кузьо.

Завдяки співпраці з кількома міжнародними фінансовими установами, такими як ЄБРР, ЄІБ та IFC, а також експортно-кредитними агентствами, пряме фінансування та гарантії підтримки експорту стануть доступними для місцевих та іноземних приватних компаній.

«Мета полягає в тому, щоб розблокувати потік приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки України під час війни та підтримки швидкого відновлення і довгострокової реконструкції України. Страхування воєнних ризиків відіграє в цьому вирішальну роль», – додав заступник міністра.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom