Кабмін призначив «Нафтогаз» постачальником «останньої надії» до кінця воєнного стану

Share

Кабінет міністрів зобов’язав газопостачальну компанію «Нафтогаз України» виконувати функції постачальника «останньої надії» на газовому ринку до завершення воєнного стану та пів року після його скасування

Відповідне рішення уряд ухвалив 12 вересня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає «Бізнес.Цензор».

«Визначено на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» постачальником «останньої надії» без проведення конкурсу», – повідомив Мельничук.

Нагадаємо, що в липні «Нафтогаз України» повідомив про закінчення встановленого урядом строку виконання функцій постачальника «останньої надії».

Загалом протягом останніх трьох років «Нафтогаз» як постачальник «останньої надії» забезпечував газом понад 9 млн домогосподарств, а також майже 8 тис. непобутових споживачів, серед яких, зокрема, підприємства теплокомуненерго, а також ті, що виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності і продовольчої безпеки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom