Американський бізнес зацікавлений інвестувати у відбудову України, – Мінекономіки

Share

Приватний капітал та інвестиції іноземного і українського бізнесу стануть основою відновлення країни

На цьому наголосили під час зустрічі керівництва Міністерства економіки України з представниками Міжнародної асоціації стабільних операцій (ISOA) та провідних американських компаній, передає прес-служба українського відомства.

«Урядом визначені ключові сектори, які є найбільш перспективними для інвестицій в Україні – це енергетика, аграрне виробництво та продовольство, транспорт і логістика, критичні матеріали, IT та машинобудування. Саме ці сектори вже зараз розвивають економіку нашої країни та мають глобальний потенціал до зростання. Товари й послуги цих секторів також потрібні на міжнародному ринку. Окрім того, розвиваючи ці сектори Україна допоможе світові протистояти глобальним викликам: голоду, кліматичній кризі, а також зможе запропонувати альтернативу російському експорту», – зазначила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Вона нагадала, що через війну за підсумками минулого року Україна мала майже 30% падіння економіки, проте завдяки стійкості та адаптивності українського бізнесу вже цього року ми спостерігаємо зростання у 2,2% ВВП. Проте, щоб відновитись, вітчизняна економіка має зростати значно швидшими темпами і для цього необхідні інвестиції.

«Основою відновлення України має стати приватний капітал та інвестиції від іноземних і українських підприємців. Ми пропонуємо інвесторам долучитись до відбудови країни через механізми державно-приватного партнерства, створювати спільні підприємства з українським бізнесом, користуватись можливостями індустріальних парків, готові надавати державну підтримку великим інвесторам, працюємо над страхуванням інвестиційних ризиків. Український ринок має значну ємність, окрім того, це робоча сила, сировина, ринки збуту. І саме зараз час розглядати інвестиції у відбудову країни та перенесення до України виробництв в рамках глобальних ланцюгів постачань», – наголосив заступник міністра економіки Володимир Кузьо.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom