Шмигаль заявив про фіналізацію підготовки до опалювального сезону

Share

Одним із пріоритетів у підготовці до опалювального сезону є захист стратегічних об’єктів енергетики

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 12 вересня, передає прес-служба Кабміну.

«Атомні електростанції. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт. На Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse замість російської монополії на подібні види палива», — підкреслив очільник уряду.

Як зазначив Шмигаль, Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків теплових електростанцій, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності. Відремонтовано майже 80% обладнання теплоелектроцентралей. Тривають інтенсивні ремонти, які завершаться вчасно. Крім того, відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів ГЕС потужністю майже 2,3 ГВт.

«За даними Міненерго, загалом у систему вже додано 804 МВт із запланованих додаткових 1,7 ГВт потужностей», — зауважив Шмигаль.

За словами прем’єра, також до зими готові 15,2 тис. котелень, близько 84% тепломереж, 78% центральних теплопунктів, понад 80% житлових будинків, 86% шкіл, дитсадків та лікарень. За місяць має бути 100%.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom