“Антонов” створив центр безпілотників

Share

"Антонов" диверсифікує свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків і нарощує виробництво безпілотників. Про це повідомляє Reuters з посиланням на закриту презентацію "Укроборонпрому".

Новий центр безпілотників "Антонов" було відкрито "з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з погляду експертизи та послуг", йдеться в презентації головної оборонної групи країни.

Зокрема, центр пропонує експериментальні аеродинамічними дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), розробку стандартів компонентів та інше, – усього 26 послуг.

Джерело Reuters зазначило, що при розробці безпілотників дальнього радіусу дії, щоб завдавати ударів углиб російської території, може бути використаний досвід "Антонова" з виробництва вантажних літаків.

«Хоча виробництво вантажних літаків буде продовжуватися, новий центр безпілотних літальних апаратів тепер може краще задовольняти військові потреби України і дати інженерам "Антонова" більше роботи», – розраховують на підприємстві.

Нагадаємо, що "Антонов" вже має досвід проєктування і виготовлення безпілотників, зокрема модель "Горлиця".