Зеленський ветував закон про декларування

Share

Президент Володимир Зеленський 12 вересня наклав вето на закон про електронне декларування, який передбачав не відкривати декларації ще рік

Про це Зеленський повідомив у відеозверненні.

«Вето. Вранці надійшов із Верховної Ради України закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування. Обмеження неприйнятні. Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік. Уже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко», – сказав Зеленський.

Депутат Ярослав Железняк зазначив, що Рада може провести відповідне голосування «у двадцятих числах вересня», передає «Громадське».

Петиція із закликом до президента ветувати закон про декларування набрала 25 тисяч необхідних голосів за рекордні три години. А станом на зараз за петицію проголосували понад 83 тисячі людей — це рекордна цифра за весь час існування інструменту подання петицій.

Ветувати закон про декларації Зеленського закликали й депутати Європейського парламенту. Вони рекомендували повернути закон до Верховної Ради з вимогою негайно відкрити реєстр декларацій.

Раніше Верховна Рада підтримала законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування, проте не ухвалила головну правку про негайне відкриття реєстру декларацій. Щоб закон набув чинності, його відправили на підпис президентові.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom