Люксембург підтримає малий та середній бізнес в Україні, – Свириденко

Share

Люксембург готовий долучитись до програм підтримки малого й середнього бізнесу в Україні та розвитку «зеленої металургії»

Про це йшлося на зустрічі міністерки економіки Юлії Свириденко з міністром співробітництва та гуманітарних питань, міністром економіки Люксембургу Францом Файо, передає українське відомство.  

«Для України надзвичайно важливо підтримувати розвиток мікро, малого й середнього бізнесу, який є драйвером відновлення економіки. І ключовим питанням в цьому є доступ підприємців до фінансових ресурсів», – зазначила Свириденко.

Файо висловив готовність долучити до підтримки приватного сектору в Україні Європейський інвестиційний фонд і Фонд майбутнього Люксембургу та провести відповідні експертні зустрічі.

Також він висловив зацікавленість у залученні до регіональних проектів з відновлення України, зокрема, підтримки декарбонізації української металургії, переходу до екологічного виробництва сталі в Кривому Розі.

Окрім того, сторони обговорили співпрацю в розвитку цифрової інфраструктури, посиленні кібербезпеки, створенні платформи обміну даними.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom