Портфель проектів СБ є найбільшим за всі роки співпраці, – Мінфін

Share

Міністерство фінансів України та Світовий банк 7 вересня переглянули проектний портфель Світового банку

Перегляд, який відбувся вперше з 2021 року, очолили заступник міністра фінансів України Ольга Зикова та керівник Офісу Світового Банку в Україні Геворг Саркісян, повідомляє Міністерство фінансів України.

«Світовий банк з перших днів повномасштабної війни підтримав Україну, мобілізуючи необхідні ресурси для збереження фінансової стабільності в країні. Банк також продемонстрував гнучкість та адаптивність до надзвичайних умов, що допомогло швидко приймати та реалізовувати рішення для допомоги Україні. За 2022-2023 роки обсяг портфеля діючих проектів Світового банку є найбільшим за всі роки співпраці», – сказала Зикова.

Портфель спільних зі Світовим банком проектів складається з 20 чинних проектів на загальну суму понад $5,5 млрд та 1 млрд євро кредитних коштів та більше $20 млрд грантових коштів, в тому числі у рамках проектів PEACE in Ukraine, SDPL, Re-Power, RELINC, Heal.

Щодо бюджетної підтримки, у рамках мобілізованих Світовим банком фінансових ресурсів Україна вже отримала та освоїла кредитних і грантових коштів на суму понад $25 млрд через Цільові фонди багатьох донорів в тому числі в рамках проекту PEACE in Ukraine.

За останні півтора року започатковані чотири нові рамкові інвестиційні проекти співпраці:

  • зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя (Heal Ukraine);
  • відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC);
  • відновлення енергозабезпечення у зимовий період та постачання енергетичних ресурсів (Re-Power);
  • ремонт житла для розширення прав і можливостей людей (HOPE).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom