Японський бізнес зацікавлений інвестувати в українську інфраструктуру, – уряд

Share

Великий бізнес Японії зацікавлений у довгостроковій співпраці з Україною

Про це йшлося на зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з міністром закордонних справ Японії Йошімасою Хаяші та представниками провідних японських компаній, передає прес-служба Кабміну.

«Японія стала однією з перших країн, яка оголосила про довгострокову підтримку України, розробивши програму на 5 років. Ми вже отримали $2,1 млрд і маємо перспективу співпрацювати далі», — зазначив Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що це один з перших візитів бізнес-делегації Японії до України.

«Це дає нам надію на те, що ми будемо працювати разом, будемо відновлювати нашу державу, будемо розвивати наші спільні бізнеси, торгівлю, економіку, виробництво», — заявив прем'єр.

Сторони обговорили перспективи взаємодії у відновленні житла, в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки, в підтримці малого та середнього бізнесу, в гуманітарному розмінуванні.

Шмигаль висловив надію, що японські компанії стануть резидентами Дія. City – простору, який дає унікальні правові та податкові переваги.

Йошімаса Хаяші відзначив, що Японія і надалі підтримуватиме Україну, посилювати антиросійські санкції, допомагати Україні в проходженні зими. Також Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування.

Японські підприємці представили конкретні проекти співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom