«Укрбудінвестбанк» визнано неплатоспроможним

Share

Правління Національного банку рішенням від 7 вересня віднесло АТ «Укрбудінвестбанк» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Рішення ухвалене у зв’язку з:
– невиконанням АТ «Укрбудінвестбанк» письмової вимоги Національного банку України;
– неврахування в повному обсязі зауважень Національного банку до плану заходів;
– відсутність дієвих заходів щодо поліпшення фінансового стану та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку, після віднесення його до категорії проблемних;
– зростання ризиків щодо виконання АТ «Укрбудінвестбанк»  своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Згідно з інформацією НБУ, частка фінустанови становила 0,04% від активів платоспроможних банків станом на 1 вересня 2023 року, отже, віднесення АТ «Укрбудінвестбанк» до категорії неплатоспроможних не впливає на стабільність банківського сектору, зазначив регулятор.

В НБУ додали, що «кожен вкладник АТ “Укрбудінвестбанк” отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками, нарахованими станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених Законом “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам АТ «Укрбудінвестбанк» станом на 1 вересня становить 606 млн грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom