Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг УЗ на рівні «CC»

Share

Агентстсво Fitch Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці на рівні «CC», повідомила прес-служба компанії.

Згідно з інформацією агентства, такі рейтингові дії продиктовані кращими, ніж очікувалося, результатами роботи Укрзалізниці у першому півріччі 2023 року, навіть попри блокування зернової ініціативи.

Так, товариство отримає ще 100 млн євро кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку на модернізацію залізничної інфраструктури та придбання основних засобів для розвитку залізничних вантажних перевезень. Також інвестує в розбудову залізничної інфраструктури України на переходах з країнами ЄС за програмою цільового фінансування «Solidarity Lanes».

Крім того, наприкінці минулого року Укрзалізниця успішно провела реструктуризацію двох випусків єврооблігацій Укрзалізниці на суму $895 млн.

Fitch зазначає, що довгостроковий кредитний рейтинг дефолту відображає зниження тиску на ліквідність у короткостроковій перспективі після успішної реструктуризації зовнішнього боргу за єврооблігаціями наприкінці минулого року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom