Із кожним днем військові витрати збільшуються, – Умєров

Share

Україні щорічно необхідно понад 3 трлн грн, з яких 1,6 трлн грн – безпосередньо для сектору безпеки й оборони

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив під час виступу на пленарному засіданні Верховної Ради, яке відбулося напередодні, передає «Інтерфакс-Україна».

«Із кожним днем військові витрати збільшуються, і ми повинні мати потужну стратегію, як у таких реаліях діяти країні, щоб перемогти. Понад 3 трлн грн потрібно Україні щороку. З них 1,6 трильйона для сектору безпеки та оборони. Дохідна частина бюджету загалом 1,4 трильйона, тобто додатково потрібно понад 1,5 трильйона для продовження боротьби», – заявив новий очільник Міноборони.

За його словами, понад мільйон осіб на сьогодні задіяні в секторі безпеки і оборони країни, з них понад 800 тисяч – у Збройних Силах України, хоча до початку повномасштабної війни ця цифра становила 261 тисячу.

«Оборонні видатки збільшилися більш ніж у шість разів порівняно із 2021 роком, а на ЗСУ – майже вдесятеро. Оборонний бюджет становить третину ВВП, величезна для будь-якої економіки світу цифра», – наголосив Умєров.

Він додав, що лише до кінця поточного року Україні знадобиться додатково 250 млрд грн на грошове забезпечення, і ці витрати також зростають.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom