ВБ надав Україні $230 млн на відновлення зруйнованого житла

Share

Міністерство фінансів України та Світовий банк підписали угоду про виділення першого траншу на суму $232 млн и у рамках проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей»

Угоду підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банердж, повідомляє пресслужба українського відомства.

Загальний обсяг фінансування рамкового проекту сягає $800 млн. Підписана угода передбачає надання Світовим банком початкового фінансування у розмірі $232 млн.

«Кошти буде спрямовано на вирішення невідкладних та критичних потреб у ремонті частково пошкоджених індивідуальних та багатоквартирних житлових будинків на підконтрольних Україні територіях», – зазначається у повідомленні.

Це фінансування складається з:

  • гранту у розмірі $162,2 млн від Мультидонорського трастового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку;
  • позики у розмірі $70 млн від МБРР під гарантію уряду Японії.

«Метою проекту HOPE є створення належних умов для повернення українців до постраждалих від бойових дій територій у звільнених регіонах України. Проєкт також підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями інтеграції в ЄС», – додали у Мінфіні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom