«Газпром» не визнав результати незалежного аудиту боргу Молдови

Share

Російський газовий монополіст «Газпром» відмовляється визнавати результати незалежного аудиту історичної заборгованості «Молдовагазу»

«Газпром» категорично не погоджується з оприлюдненим урядом Молдови результатами аудиту, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на російську компанію.

«Висновки аудитора не можуть якимось чином впливати на розмір та обґрунтованість зазначеної заборгованості, тим більше що вона підтверджується в документах, що регулярно підписуються «Газпромом» і «Молдовагазом», і відповідних рішеннях міжнародного арбітражу», – заявили у російській компанії.

У «Газпромі» також вважають, що звіт аудитора мала затвердити наглядова рада «Молдовагазу», половина акцій якого належить самому «Газпрому», що дозволило б йому блокувати таке рішення.

Російська компанія також скаржиться, що аудитор та умови тендеру на закупівлю його послуг були в односторонньому порядку визначені молдовською стороною без погодження з «Газпромом» та «Молдовагазом».

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан раніше заявив, що уряд не виплачуватиме російському «Газпрому» борг, який російська сторона оцінювала у близько $800 млн, оскільки незалежний аудит не підтвердив цю суму.

За результатами аудиту уряд Молдови пропонує виплатити «Газпрому» $8,6 млн для врегулювання питання про історичний борг Молдови за газ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom