Україна продовжує покращувати експортну інфраструктуру, – Кубраков

Share

Україна продовжує збільшувати навантаження на транспортні коридори в бік західних кордонів в умовах заблокованих глибоководних морських шляхів та системних атак на порти Дунайського кластера

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передає прес-служба українського відомства.

За словами  Кубракова, у рамках проекту «Розвиток Транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)» між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) будуть капітально відремонтовані під'їзні шляхи до пунктів пропуску на західному кордоні. Йдеться про автомобільну дорогу М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська до міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне». Ця дорога є основним маршрутом, що з'єднує Львів з Варшавою і є частиною Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).

«Наша задача – максимально сприяти збільшенню експортного потенціалу, зокрема, через відновлення та модернізацію як самих пунктів пропуску, так і під'їзних шляхів. Наші колеги з ЄБРР вже провели аудит безпеки дорожнього руху, аналіз економічної доцільності інвестицій, екологічну та соціальну оцінку проекту та вирішили спрямувати частину коштів на капітальний ремонт частини автомобільної дороги М-09. Виконання робіт у повному обсязі зменшить логістичні витрати у напрямку перевезень Україна – Європейський Союз. Дякую колегам за це рішення», – сказав Кубраков.

Автомобільна дорога M-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, км 129+807 – км 191+877 була включена як компонент Кредитної Угоди з ЄБРР. На реалізацію було перерозподілено €182 млн.

Впроваджуватиме проект Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom