Україна зацікавлена у допомозі Данії в прискоренні зеленого переходу

Share

Україна зацікавлена у вивченні і залученні данського досвіду і технологій для прискорення зеленого переходу, зокрема, розвитку потенціалу вітрової, а також сонячної і гідрогенерації

Міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у третьому засіданні Координаційного комітету програми українсько-данського енергетичного партнерства, передає пресслужба українського відомства.

На засіданні представили результати попереднього етапу реалізації Програми українсько-данського енергетичного партнерства, а також затвердили робочу програму на наступні 12 місяців, до кінця серпня 2024 року.

«Данія стала першим донором Фонду підтримки енергетики України, показавши приклад іншим країнам», – зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що важливим напрямком співпраці також є розвиток енергоефективності і прискорення інтеграції українського енергетичного ринку з європейським.

Також на засідання обговорили проекти з децентралізації електрогенерації, яка матиме важливе значення під час наступного опалювального сезону. Очікується, що він знову проходитиме під прицільними ворожими атаками на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom