Україна розраховує на допомогу Італії у посиленні стійкості енергосистеми

Share

Італія надала Україні 15 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою понад 161 т

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко на зустрічі з італійською делегацією на чолі зі Спеціальним посланником МЗС Італії з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа та за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні П’єра Франческо Дзадзо, повідомило Міністерство енергетики України.

Галущенко розповів про поточні потреби енергосектору, зокрема, у високовольтному обладнанні.

За його словами, очікується, що наступної зими ворог продовжить прицільні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, тому важливе значення має не лише проведення відновлювальних і ремонтних робіт на постраждалих об’єктах, але і накопичення достатніх резервів на складах для оперативного відновлення енергопостачання споживачам.

Міністр також підкреслив, що важливу роль у балансуванні системи наступної зими може відіграти імпорт електроенергії з європейських країн. Україна розраховує на відповідне рішення ENTSO-E, яке дозволить збільшити пропускні можливості з нинішніх 1,2 ГВт до 2 ГВт.

Сторони обговорили напрямки співпраці у газовій сфері, зокрема, щодо реалізації проектів у галузі відновлюваних газів, виробництва водню. Наголошувалося на високому потенціалі співробітництва для втілення сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій і проектів у процесі післявоєнного відновлення України.

Також на зустрічі обговорювалися питання забезпечення енергетичної безпеки України та європейського континенту в цілому.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom