Нацкомісія готує позапланову перевірку «Центренерго»

Share

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планує провести позапланову невиїзну перевірку ПАТ «Центренерго» через відсутність відповіді щодо стану пошкоджених об’єктів

Відповідні рішення планують ухвалити на засіданні 5 вересня, повідомляє галузеве видання «ExPro».

В обґрунтуванні до проєкту рішення зазначається, що листом від 8 серпня НКРЕКП звернулася до «Центренерго» з проханням надати актуалізовану станом на 1 серпня інформацію щодо об’єктів, пошкоджених (зруйнованих) внаслідок бойових дій.

Компанія відповіла регулятору листом від 10 серпня, але фактично запитувана інформація не надана.

Новий склад наглядової ради «Центренерго» затвердили рішенням загальних зборів акціонерів компанії від 7 серпня. У якості незалежних членів до наглядової ради державної компанії увійшли Євген Горкунов, Володимир Величко та Андрій Ткаченко. У якості представників держави свої місця у наглядовій раді «Центренерго» зберегли керівник кабінету керівника Офісу президента Андрій Гота та голова комісії з припинення АТ «Завод «Електроважмаш» Віктор Бусько.

За пропозицією Фонду державного майна, новим генеральним директором «Центренерго» з 15 серпня призначили екскерівника ПрАТ «Харківенергозбут» Андрія Чуркіна.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom