Метінвест планує розвивати зелену металургію в Україні

Share

Група Метінвест планує розвивати напрям «зеленої металургії» в Запоріжжі, Каменському й, можливо, в Кривому Розі, а першим пілотним проєктом у межах нової «зеленої» стратегії компанії стане новий метзавод в Італії. Про це гендиректор компанії Юрій Риженков розповів в інтерв’ю для Business Insider.  

Зокрема, розповідаючи про перспективні проєкти, він зазначив: . «Ми також розглядаємо можливості будівництва нових заводів в ЄС. Про одне з таких рішень ми нещодавно оголосили — плануємо побудувати завод в Італії. Він базуватиметься на високоякісній українській залізорудній продукції. Цей завод також стане нашим першим пілотним проєктом у межах нової «зеленої» стратегії. Ми хочемо розвивати цей напрям в Запоріжжі, Каменському й, можливо, в Кривому Розі». 

Раніше у Метінвесті заявляли, що робитимуть акцент на модернізацію гірничо-збагачувальних комбінатів для розширення виробництва DR-сировини, тобто виготовленої методом прямого відновлення заліза. Така продукція має значно менший вуглецевий слід і користується популярністю серед європейських сталеплавильних підприємств з огляду на тенденцію з озеленення промисловості.

«Це дуже важливо для «зеленої» металургії. Вона розвивається в усьому світі, насамперед в Євросоюзі, а Україна прямує до Євросоюзу. Думаю, що коли Україна стане частиною ЄС, то це буде тим самим ланцюжком, який вбудує українську гірничо-металургійну галузь в європейську. Ми можемо виробляти напівфабрикати для «зеленої» металургії. Це досить важливо для Євросоюзу», – говорив раніше Риженков.

За словами Риженкова, Метінвест також не відмовлявся від планів щодо придбання металургійних активів у країнах Євросоюзу, оскільки розраховує таким чином вирішити питання збільшення завантаженості українських гірничо-збагачувальних комбінатів.  

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom