Метінвест буде інвестувати у розвиток логістичного центру в Польщі для продажу української металопродукції – СЕО компанії

Share

Група  Метінвест планує збільшувати потужності логістичного центру в Польщі для продажу української металопродукції, повідомив гендиректор компії Юрій Риженков в інтерв’ю Business Insider.  

«Ми будемо інвестувати в Польщу, але не в металургійні заводи. Ми маємо логістичний центр у Катовіце для перевезення металопродукції. Плануємо його розвивати — збільшувати потужності. Ми також розглядаємо можливість створення спільного підприємства, нового розподільчого центру або купівлі наявного, адже ми все ще постачаємо досить багато української сталі до Польщі й плануємо продовжувати це робити», – сказав він.

Наразі Метінвест за його словами не має планів щодо розміщення виробничих потужностей у Польщі, але компанія стежить за ринком, і якщо з'явиться така можливість, її розглянуть.

Риженков також вважає, що будівництво нових металургійних потужностей у Польщі є не найкращим рішенням з огляду на те, що в країні вже діють декілька потужних гравців, тож польський ринок є досить насиченим.

«Польща вже має дуже високий рівень споживання сталі на душу населення, безумовно, один із найвищих у Східній Європі, якщо не в цілій Європі. Тому будівництво нових заводів, мабуть, не найкраще рішення. Я не вірю, що хтось будуватиме нові металургійні заводи в Польщі. Проте я вважаю, що є багато можливостей, щоб скомбінувати металургійні заводи в Польщі з відбудовою України. В Україні, Польщі та сусідніх країнах працює досить заводів, щоб обслуговувати цей ринок. І це навіть з урахуванням зростання, до якого призведе відбудова України», – пояснив він.

Водночас Метінвест бачить інші можливості на польському ринку, наприклад, розвиток виробництва сталевих конструкцій.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom