Прибуток російського «Газпрому» обвалився у 8 разів

Share

Чистий прибуток «Газпрому» у першому півріччі 2023 року склав понад 296 млрд рублів – це мінімальний результат за останніх три роки і у 8 разів менше, ніж у першій половині 2022 року (тоді прибуток склав 2,5 трлн рублів)

Заступник голови правління російського газового монополіста Фаміл Садигов пояснив зменшення прибутку падінням курсу рубля за вказаний період на 24% до долара і на 26% до євро, пише «Бізнес.Цензор» із посиланням на російські медіа.

Він також визнав, що «Газпром» лише частково зміг компенсувати обвал експорту російського газу до Європи за рахунок збільшення поставок до Китаю

Прибуток «Газпрому» впав до мінімуму з 2020 року для перших шести місяців року саме через різке зниження обсягів постачання газу до Європи, вказує Bloomberg.

Фінансовий результат компанії за січень – червень 2023 року виявився нижчим за середньоринковий прогноз на рівні 363 млрд рублів.

Виторг «Газпрому» за півроку склав 4,11 трлн рублів, показник EBITDA (прибуток за вирахуванням обов'язкових платежів) – 1,21 трлн рублів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom