«Енергоатом» за півріччя отримав 68 млрд грн доходу

Share

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» за перше півріччя поточного року отримало 68 млрд грн доходів і сплатило майже 11 млрд грн податків до державного бюджету України

Про це повідомила прес-служба НАЕК.

«Попри те, що обсяги продажу електроенергії з об'єктивних причин зменшилися на 30% (через тимчасову окупацію Запорізької АЕС), компанії вдалося втримати дохідну частину практично на рівні минулого року», – повідомила НАЕК.

Як зазначили в компанії, відокремлений підрозділ «Енергоатому» в особі «Енергоатом-Трейдингу» за останні місяці налагодив майже повну реалізацію електроенергії, що значно знизило обсяг позитивних небалансів компанії.

«Енергоатом-Трейдинг» продемонструвало суттєву позитивну динаміку за підсумками роботи останніх кількох місяців. Продаж е/е на ринку відбувався в повному обсязі, що зумовило зменшення позитивних небалансів. Це результат правильної та збалансованої торговельної стратегії компанії», – заявив віцепрезидент «Енергоатому» Хартмут Якоб.

За інформацією НАЕК, у липні-серпні 2023 року позитивні небаланси зменшилися до 0,5%, що є найкращим показником з початку роботи нового реформованого ринку електроенергії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom