США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн

Share

США оголосили про новий пакет додаткової військової допомоги Україні на суму $250 млн, який включає різні боєприпаси, техніку та запчастини до неї, а також навчання персоналу

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, передає «Бізнес.Цензор».

«Ми оголошуємо про наступний пакет військової допомоги, щоб допомогти Україні захистити свою територію та свій народ. Цей пакет містить важливі можливості, які допоможуть Україні на полі бою», – сказав Блінкен.

За його словами, до складу пакету допомоги входять: ракети АІМ-9М для систем протиповітряної оборони, боєприпаси до ракетних систем HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, засоби розмінування, «Джавеліни» та інші протитанкові комплекси та ракети, понад 3 млн патронів до стрілецької зброї, машини швидкої допомоги, боєприпаси для розчищення перешкод, а також запасні частини, послуги, навчання та транспорт.

«Цей пакет озброєнь та техніки вартістю $250 млн реалізується в рамках раніше передбачених для України списань», – наголошується у заяві.

Держсекретар зазначив, що РФ продовжує вести завойовницьку війну, яка спричинила загибель безлічі мирних жителів і змусила мільйони людей залишити свої домівки, а напади на українські порти та зернову інфраструктуру викликали волатильність цін на ринках продовольства та зерна та посилили голод та глобальну продовольчу безпеку у всьому світі. .

«Росія розпочала цю війну і може закінчити її будь-якої миті, вивівши свої війська з України і припинивши жорстокі атаки. Поки цього не станеться, Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть єдині з Україною стільки, скільки потрібно», – резюмував Блінкен.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom