В Україні зафіксували новий рекорд споживання е/е

Share

У понеділок, 28 серпня, в Україні зафіксували новий літній рекорд споживання електроенергії – вечірній максимум перевищив попередній показник 21 серпня на 1,2%, повідомляє НЕК «Укренерго»

«Це дуже високий показник, зважаючи на обмежені через ремонти можливості електростанцій з виробництва електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія вимушена для покриття попиту з 19:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1200 МВт-год.

Як нагадали в «Укренерго», аварійна допомога є останнім і найдорожчим заходом екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

Сьогодні є імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини в ранкові та вечірні години загальним обсягом 1638 МВт, з максимальною потужністю в окремі години до 336 МВт. Експорт відсутній.

Також учора були зафіксовані короткі відключення дією захисту трьох високовольтних ліній у північному, центральному та західному регіонах. При цьому знеструмлення споживачів не було, наразі лінії працюють.

Утім, унаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Сумщині, Харківщині, Запоріжжі.

Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom