Зеленський назвав одним із напрямів розвитку України оборонну промисловість

Share

Одним із перспективних напрямів розвитку України зараз і після перемоги будуть виробництва, пов'язані з безпекою та технологіями безпеки

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський у великому інтерв’ю, опублікованому 27 серпня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Можливості в Україні великі: від технологій до агропромислового комплексу. Зараз новий напрям, у якому ми номер один, – це напрям безпеки», – зазначив глава держави.

Президент розповів, що Україна відгукнулася на запит партнерів щодо проведення форуму у сфері military tech, який відбудеться саме в нашій країні в жовтні.

За його словами, форум має намір відвідати багато підприємств – провідні представники галузі з різних країн світу та континентів. Володимир Зеленський не виключив можливості укладення контрактів під час цього заходу. Глава держави наголосив, що Україна вже відродила лінії оборонно-промислового комплексу та виробляє низку обладнання натовського зразка.

«Це має велике значення, що ми є випробувачем, піонером – у хорошому сенсі цього слова – започаткування і застосування багатьох видів амуніції, сучасних. Для багатьох бізнесменів світу – це великий приклад. Я думаю, у цьому напрямку – military tech, у діджиталі – ми в цьому напрямку будемо номер один. Принаймні, на Європейському континенті», – розповів глава держави.

Крім того, на підприємствах «Укроборонпрому» запустили кілька програм, зокрема ракетних. Зеленський зазначив, що нині Україна виробляє «Нептуни», «Стугни», «Корсари», і обсяги цього виробництва значно зростають.

«Просто колосальні цифри, постійно на фронті, яких постійно потребують, які схвалюють наші військові, і їм хочеться ще більше, але ви навіть не уявляєте, яку кількість ми будуємо. Просто велику, дуже велику», – зазначив президент.

Також, за словами глави держави, Україна налагодила виробництво артилерії натовського зразка.

«Її ніколи не було в Україні і не повинно бути, але ми змогли домовитися. У нас є вітчизняна артилерія, яка сьогодні перебуває на полі бою, 155 калібру, якої ніколи не було. У нас тепер уже виробництво і виробництво не однієї системи, а виробництво системне. Цього поки що мало, дуже мало для фронту, але це вже в рази більше, ніж було», – сказав він і додав, що виробництво багатьох речей потребує обговорення з партнерами для отримання технологічних дозволів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom