Зеленський хоче прирівняти корупцію до держзради

Share

Президент Володимир Зеленський має намір подати законопроєкт, яким на період воєнного часу корупція прирівнюватиметься до державної зради

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у великому інтерв’ю, яке оприлюднили 27 серпня, передає «Українська правда».

«Я поставив задачу, і законодавцю України будуть запропоновані мої пропозиції щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час, я думаю, це допоможе. Чи підтримає це законодавець – не знаю, але я точно запропоную. Тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не перекручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі», – сказав він.

Відповідаючи на питання, чи може бути прирівняно корупцію до держзради до закінчення війни чи війна закінчиться швидше, Зеленський сказав: «Ми всі хочемо, щоб війна закінчилась швидше. Але це точно для того, щоб відповідний інструмент було задіяно якомога швидше. Я думаю, що парламент це отримає в найближчий тиждень. Далі гра на боці парламенту вже».

За словами Зеленського, таке прирівняння буде дуже серйозним інструментом, «щоб навіть не думали».

«Але це не розстріл, це не сталінізм. Це, якщо є докази, людина повинна бути за ґратами», – пояснив він

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom