Приватизація Усть-Дунайського порту фіналізована, – ФДМ

Share

Акт приймання-передачі Єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ» підписаний 24 серпня

Новим власником порту офіційно стала компанія «Еліксир Україна», повідомляє пресслужба Фонду державного майна України.

У фонді нагадали, що ТОВ «Еліксир Україна» та Адміністрація морських портів України 1 серпня уклали меморандум, в якому визначили умови перебування на території порту інших суб’єктів господарювання.

Сторони досягли згоди щодо необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у розвиток сучасної інфраструктури в морський порт Усть-Дунайськ та визнали необхідність дотримання законодавства України про захист економічної конкуренції.

Це стало відправною точкою для вирішення питання надання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію.

Морський торговельний порт Усть-Дунайськ був проданий на відкритому аукціоні ТОВ «Еліксир Україна» в січні 2023 року за 201 млн грн. Переможець також сплатив ще 40,2 млн грн ПДВ.

«Компанія «Еліксир Україна» займається реалізацією комплексних мінеральних добрив в Україні і зацікавлена в стратегічному розвитку порту, збільшенню обсягів перевалки, модернізації складів та придбанні сучасної перевантажувальної техніки. В довгостроковій перспективі компанія прагне докласти зусиль для об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України, а також побудувати в порту зерновий елеватор на 50 тис. тонн», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom