Готовність ЖКГ до опалювального сезону становить понад 70%, – Кубраков

Share

Понад 70% об’єктів ЖКГ підготовлені до опалювального сезону, заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На цьому він наголосив під час Штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/24 року, в якому взяли участь представники НЕК «Укренерго», ПАТ «Центренерго», ПрАТ «ДТЕК», ПрАТ «Укргідроенерго», начальники Сумської, Запорізької та Чернігівської обласних військових адміністрацій обговорили хід підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону, відновлення об?єктів електричної та теплової генерації та захист критичної інфраструктури.

«Рухаємося відповідно до графіку підготовки до опалювального сезону. Станом на 15 серпня маємо понад 70% готовність об?єктів ЖКГ. Продовжуються планові роботи з підготовки житлового фонду, мереж, котелень та генеруючого обладнання. До 1 жовтня очікуємо 100% готовність. Хочу підкреслити, що теплова частина в практично усіх ТЕЦ наразі відновлена, продовжуються планові роботи з ремонту генеруючого обладнання для досягнення відповідного рівня готовності до початку опалювального сезону. Разом з тим, системно працюємо над залученням міжнародної технічної допомоги, формування резервного фонду запчастин та обладнання для потреб об?єктів критичної інфраструктури», — сказав Кубраков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom