Норвегія допоможе у забезпеченні імпорту е/е та газу в Україну

Share

Уряд Норвегії надасть 1,5 млрд крон через Європейський банк реконструкції та розвитку для забезпечення імпорту газу та електроенергії в Україну, повідомляє Міністерство енергетики

«Уряд Норвегії виділяє 1,5 мільярда норвезьких крон для забезпечення імпорту газу та електроенергії в Україну через Європейський банк реконструкції та розвитку. Кошти будуть спрямовані на ремонт і технічне обслуговування критичної електроенергетичної інфраструктури та аварійне електропостачання в районах, які постраждали від бойових дій, а також на закупівлю газу для аварійного зберігання», – йдеться в повідомленні.

У Міненерго наголошують, що про це повідомив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере під час візиту на один з українських енергетичних об’єктів, який неодноразово зазнавав російських атак.

На зустрічі міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що Україна зацікавлена у норвезькому досвіді розвитку гідрогенерації, зокрема в експертизі норвезьких фахівців щодо ситуації на Каховській ГЕС. Також сторони обговорили співпрацю у розвитку офшорної вітрогенерації.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom