Україна та Молдова спростили перетин кордону для вантажних поїздів

Share

Верховна Рада 24 серпня ратифікувала внесення змін до угоди про діяльність залізничного транспорту

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ухвалені зміни дозволять здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова) без тридобової зупинки у Рені. Це стосуватиметься рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Молдови та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

«Ці зміни дають можливість значно прискорити та збільшити залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластеру. Разом із цим, ми зосереджуємо зусилля над відновленням та розвитком інфраструктури морських портів Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів. Робота над змінами до логістики тривала рік у тісній продуктивній співпраці із нашими молдовськими колегами. Результати демонструють, що спільно ми спроможні ефективно покращувати логістику та інфраструктуру», — зазначив міністр розвитку громад Олександр Кубраков.

Ухвалені зміни також сприятимуть збільшенню пропускної спроможності пунктів пропуску Фрікацей–Етулія та Рені–Джурджулешти.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom