Україна і Молдова прискорять інтеграцію з європейським ринком е/е

Share

Україна і Молдова прискорять інтеграцію з європейським ринком електроенергії

Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та міністра енергетики Республіки Молдова Віктора Парлікова у Києві, передає прес-служба українського відомства.

Сторони обговорили напрямки співпраці в енергетиці, наголосивши на важливості поглиблення співробітництва у газовій галузі та електроенергетичній сфері. Галущенко наголосив на важливості завершення інтеграції електроенергетичних ринків України та Молдови з ринками ЄС.

«Розширення можливостей для транскордонного обміну електроенергією з європейськими країнами дозволить підвищити безпеку та надійність електропостачання. І ми розраховуємо на підтримку Молдови у просуванні цього питання на рівні ENTSO-E. Збільшення пропускних спроможностей для імпорту/експорту електроенергії посилить нашу спільну енергетичну безпеку», – зазначив він.

Галущенко також підкреслив, що Україна цінує співпрацю з Молдовою у сфері зберігання газу і зацікавлена у її розширенні. Він нагадав, що українські ПСГ пройшли сертифікацію за європейськими правилами і готові надавати свої потужності міжнародним партнерам для зберігання блакитного палива на взаємовигідних умовах.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom