Фінляндія анонсувала черговий пакет допомоги Україні

Share

Фінляндія включить до майбутнього пакета допомоги Україні важкі озброєння і боєприпаси

Про це заявив прем’єр-міністр країни Петтері Орпо на спільній з президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, передає «Укрінформ».

Очільник фінського уряду зазначив, що з урахуванням розміру його країни її можна вважати одним з найбільших донорів для України.

У цьому контексті він нагадав, що Фінляндія вже надала Україна допомогу в розмірі 1,7 млрд євро, зокрема, оборонних матеріалів на суму понад 1,2 млрд євро.

«Ми зараз готуємо черговий пакет допомоги – 17-й, і також займаємося підготовкою аналогічного попереднім за розміром 18-го пакету. Ми очікуємо позитивних відомостей щодо цього пізніше цього тижня. Туди входитимуть важкі озброєння і боєприпаси», – сказав Орпо.

У відповідь на запитання, наскільки будуть доступними в Україні фінські військові технології, прем’єр-міністр Фінляндії повідомив, що обговорював це питання з президентом Зеленським.

«Минулого тижня ми побачили, що шведська компанія уклала угоду про співпрацю з Україною. Ми обговорювали також, що Фінляндія має високотехнологічні компанії і що вони можуть зайнятися питаннями співпраці, щоб робити щось разом. Це дуже корисна ідея», – зазначив глава фінського уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom