Україна зацікавлена у співпраці з Румунією в газовій сфері та електроенергетиці, – Галущенко

Share

Україна зацікавлена в реалізації спільних проектів з Румунією у газовій галузі та електроенергетиці

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко під час онлайн-зустрічі з міністром енергетики Румунії Себастьяном Бурдужою, передає прес-служба відомства.

«Україна має найбільші газові сховища в Європі і пропонує міжнародним партнерам скористатися їх потужностями для зберігання природного газу на взаємовигідних умовах. Ми констатуємо, що європейські трейдери вже почали закачувати свій газ у наші ПСГ, на сьогодні такі обсяги складають близько 600 млн куб. метрів», – зазначив міністр.

Галущенко підкреслив зацікавленість України в розвитку співпраці у сфері транспортування природного газу через Трансбалканський газовий коридор.

Сторони також обговорили реалізацію домовленостей про відновлення міждержавної повітряної лінії між ПС 750 кВ «Південноукраїнська АЕС» та ПС 400 кВ «Ісакча». Цей проект має велике значення для розширення пропускної спроможності транскордонних мереж, а також підвищить надійність електропостачання споживачів південних регіонів України та зніме обмеження видачі потужності генерації з відновлюваних джерел енергії на цих територіях.

Очільник Міненерго подякував Румунії за підтримку енергетичного сектору України та розповів про потреби енергосектору, необхідні матеріали та устаткування, резерв яких допоможе Україні пройти наступний опалювальний сезон в умовах можливих терористичних атак на енергосистему.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom