АРМА пропонує передати Одеський НПЗ в управління державі

Share

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів звернулося до Кабінету міністрів з пропозицією визначити управителя для Одеського нафтопереробного заводу

Відповідне рішення ухвалили з огляду «на виявлення ризиків надзвичайної ситуації техногенного характеру на території підприємства», передає прес-служба АРМА.

Відтак, управителя має визначити Кабмін з-поміж державних компаній, спроможних втілити найбільш оптимальну стратегію розвитку заводу.

Як додали в Нацагентстві, відомство проаналізувало всю наявну інформацію про актив та напередодні звернення до уряду проконсультувалося з Одеською ОВА, Фондом держмайна та профільними компаніями нафтопереробної галузі.

«Стратегічними активами має управляти держава! Адже лише держава має ресурс для їх збереження. Одеський НПЗ свого часу був одним із найпотужніших підприємств у галузі, однак через постійну зміну власників, багаторічний простій та ворожі обстріли під час війни перетворився на доволі складний об‘єкт управління та інвестицій. Тому в тісній координації з іншими відомствами докладаємо всіх можливих зусиль для відродження заводу у вигідний для держави спосіб», – пояснила очільниця АРМА Олена Дума.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom