Міненерго України зацікавлене в рекомендаціях нацлабораторій США щодо опалювального сезону

Share

Міністерство енергетики України зацікавлене у рекомендаціях національних лабораторій США щодо зміцнення стійкості енергосистеми та організації успішного проходження опалювального сезону 2023 – 2024 рр.

Очільник відомства Герман Галущенко під час робочої поїздки до Сіетла (США) провів зустріч з очільниками національних лабораторій Міністерства енергетики США, передає українське міністерство.

Українська сторона розраховує на те, що національні лабораторії США допоможуть провести моделювання готовності України до проходження зими 2023 – 2024 років, зокрема, з огляду на оцінку достатності потужностей з виробництва та розподілу електроенергії, а також нададуть дієві рекомендації щодо першочергового обладнання та дій, необхідних для успішного проходження ОЗП.

Галущенко розповів представникам національних лабораторій США про ситуацію в українській енергетиці та ознайомив із планами щодо заходів, спрямованих на посилення стійкості енергосистеми і її гнучкості. Окремо міністр наголосив на важливості збільшення експортно-імпортних можливостей між Україною та європейськими країнами.

Обговорюючи ситуацію в газовій галузі, очільник Міненерго підкреслив, що Україна планує збільшити власний газовидобуток і нині з цією метою проводяться сейсмічні дослідження. Українські підземні газові сховища мають попит, зокрема, у європейських трейдерів.

Міністр наголосив, що Україна зацікавлена у розробленні і залученні в енергетику новітніх технологій. Особливої уваги потребує воднева галузь, і українська сторона планує активно її розвивати. Також значний потенціал розвитку в Україні має технологія малих модульних реакторів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom