Україна запропонувала Румунії запровадити спільний контроль на одному із пунктів пропуску

Share

Румунія стала третім за обсягом торговельним партнером України в Європі, й Україна планує посилити розвиток цієї взаємовигідної співпраці

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку, передає прес-служба Кабміну.

«Особлива увага у нашій співпраці з Румунією присвячена розвитку Дунайських портів та чорноморських торговельних шляхів. Ми сподіваємося, що експертні консультації та спільна робота дозволить відмовитись від обмежувальних заходів щодо експорту українського зерна після 15 вересня. Це важливо для нашої економіки та світової продовольчої безпеки», – наголосив Шмигаль.

Сторони також домовилися посилити співпрацю у розвитку прикордонної інфраструктури.

«Ми запропонували Румунії запустити пілотний проект щодо спільного прикордонного та митного контролю на одному із пунктів пропуску. Такі спільні перевірки дозволять суттєво скоротити час проходження кордону», – відзначив прем’єр.

За словами Шмигаля, Україна також запрошує румунські компанії скористатися нашими підземними газовими сховищами та посилити співпрацю у питанні комерційного постачання електроенергії між державними компаніями.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom