ОГТСУ ініціював кримінальну відповідальність за незаконний відбір газу промисловістю

Share

«Оператор ГТС України» підготував зміни до Кримінального кодексу України з метою посилення відповідальності за несанкціоновані відбори природного газу, які здійснюються операторами газорозподільчих систем та промисловими споживачами

Запропоновані зміни до законодавства вже обговорили на нараді з представниками Сил безпеки, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на дані компанії.

«Учасники наради підтримали ініціативу ОГТСУ посилити відповідальність за несанкціоновані відбори через негативний вплив на роботу товариства, потенційні наслідки для безпеки та надійності газопостачання в країні», – зазначається у повідомленні.

Своєю чергою представники сил безпеки надали свої пропозиції з огляду на практичний досвід застосування норм Кримінального кодексу, які «Оператор ГТС» врахує у доопрацьованій версії відповідного законопроєкту.

Зазначимо, що станом на вересень 2022 року борг ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» перед «Оператором ГТС України» за транспортування природного газу складав 18,7 млрд грн, ще 12 млрд грн заборгували оператори газорозподільчих мереж.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom