УЗ призначила керівника закордонного представництва

Share

АТ «Укрзалізниця» призначила директором представництва за кордоном Олександру Василенко, а Михайла Пластуна – директором своєї дочірньої компанії Ukrainian Railways Cargo Poland

Василенко з 2022 року обіймала посаду директора Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ, вона куруватиме всю міжнародну діяльність «Укрзалізниці», передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення залізничної компанії.

До МЗС Василенко працювала радницею керівника «Укрзалізниці» та міністра інфраструктури.

«Зокрема, вона координувала національні транспортні ініціативи, тому дуже добре розуміє специфіку роботи залізниці, а її досвід роботи в МЗС може допомогти максимально швидко та ефективно євроінтегруватися залізничному транспорту України та стати повноцінним оператором вантажних перевезень на території країн Євросоюзу», – прокоментував призначення голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Він нагадав, що новостворена компанія Ukrainian Railways Cargo Poland – оператор «Укрзалізниці», який уже почав працювати в ЄС.

«Його головне завдання – забезпечити швидку логістику вантажів, що йдуть з України. З блокадою морських портів це надзвичайно важливе завдання для стабільного функціонування економіки країни та забезпечення експорту української продукції та сировини», – наголосив Лященко.

На першому етапі своєї роботи дочірня компанія надаватиме комплексні послуги вантажоперевезень, координацію роботи з європейськими операторами, вантажоперевізниками, прикордонними переходами, контроль за рухом рухомого складу товариства за кордоном.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom