Чехія запровадила санкції проти головного ракетобудівника Росії

Share

Уряд Чехії 16 серпня ухвалив рішення додати до національного санкційного списку генерального директора російської корпорації «Тактичне ракетне озброєння», розробки якої використовуються для обстрілів України, Бориса Обносова

Згідно з оновленим санкційним переліком, під обмеження потрапив сам Обносов, а також його донька Ольга Зорікова та її чоловік Ростислав, передає «Європейська правда».

Ростислав Зоріков є постійним резидентом Чехії щонайменше з червня 2020 року й володіє нерухомістю на території Праги вартістю понад 100 млн крон. Раніше цього року його бачили в Празі.

«Російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, що вбивають невинних українців, має понести відповідальність. Так само, як і ті, хто насолоджується розкішшю в Чехії на гроші від торгівлі смертю», – прокоментував міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Борис Обносов є генеральним директором російської державної холдингової компанії КТРВ, яка виробляє системи озброєння і постачає їх збройним силам Росії.

За даними чеського уряду, Зорікови отримали особисту вигоду від своїх зв'язків із Обносовим. Вони володіють і користуються елітною нерухомістю та автомобілями в Чехії. Крім того, Ользі Зоріковій належать 20% акцій КТРВ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom