Україна ініціює санкції проти виробника російських БПЛА

Share

Україна закликає партнерів запровадити санкції проти власника та конструктора компанії – виробника російських безпілотників «Ланцет» та «Орлан»

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає «Бізнес.Цензор».

«Ланцет» є однією з основних бойових одиниць, які ворог використовує саме на фронті проти нашої бронетехніки, систем ППО, РЛС, і не тільки. Так само, як й інші продукти компанії ZALA AERO. «Орлан» – це розвідник, який виявляє позиції та коригує вогонь», – зазначив він.

Єрмак додав, що українські фахівці давно досліджують ці БПЛА, роблять змістовні файли, якими Україна ділиться з партнерами.

«Уже були запроваджені санкції проти власника та конструктора ZALA AERO – Олександра Захарова. Нині – українські, але працюємо над тим, щоб він потрапив під санкції наших партнерів. Окрім цього, українські, європейські, американські та австралійські обмеження введені проти ООО «ЦСТ» – основної юридичної особи ZALA AERO», – зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що будуть й інші українські санкції.

«Також нам відомо, що БПЛА «Ланцет» містить щонайменше 19 іноземних електронних компонентів, зокрема, західних. Чимало є і в БПЛА «Орлан». Разом з урядами партнерів ми вже працюємо і посилимо роботу щодо виробників компонентів, а також компаній, які їх постачають в обхід санкційних обмежень», – зазначив Єрмак.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom