Китай збільшив липневе виробництво сталі

Share

Китай у липні 2023 року наростив збільшив сталі на 11,5% р./р. – до 90,8 млн т

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Національне бюро статистики Китаю (NBSC), передає «ГМК-Центр».

У порівнянні з червнем 2023 року обсяги виплавки сталі знизилися на 0,34%.

За підрахунками Reuters, середньодобовий обсяг виробництва сталі в Китаї в липні 2023 року склав приблизно 2,93 млн т, що на 3,6% менше у порівнянні із попереднім місяцем.

Падіння обсягів виплавки сталі у липні у порівнянні із червнем обумовлене виробничими обмеженнями у Таншані – провідному сталеливарному центрі Китаю. Окрім того, виробництво сталі скоротила низка меткомбінатів у провінції Сичуань на південному заході країни з метою забезпечення нормального електропостачання під час проведення літніх Всесвітніх університетських ігор.

У липні також зменшили обсяги виплавки сталі деякі заводи з електродуговими печами – через зростання собівартості виробництва на тлі коливання цін на брухт в умовах його обмеженої пропозиції. Окрім того, у деяких регіонах відбулось підвищення тарифів на електроенергію через екстремальні температури, зауважив директор Jiangsu Fushi Data Research Institute Цай Юнчжэн.

За підсумками січня-липня 2023 року китайські металурги збільшили виплавку сталі на 2,5% р/р – до 626,51 млн т.

Очікується, що споживання сталі в Китаї у другому півріччі впаде на 0,9% в річному обчисленні, а за підсумками 2023 року – на 0,8% р/р. Такий оновлений прогноз дає Китайська асоціація металургійної промисловості.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom