Ще три газорозподільні компанії перейшли до «Нафтогазу»

Share

Газорозподільні компанії АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Хмельницькгаз» і АТ «Миколаївгаз» перейшли під державне управління групи «Нафтогаз»

Про це повідомляє ТОВ «Газороподільні мережі України», передає «Укрінформ».

«До складу компанії сьогодні увійшли АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Хмельницькгаз» і АТ «Миколаївгаз». Інтеграція підприємств є першим кроком у вирішенні ключової мети – забезпечити ще в трьох областях стійке та ефективне функціонування кожного метра газорозподільної системи. Це завдання, яке вже вирішується в низці прифронтових і тилових регіонів України», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що рестарт роботи газорозподільних компаній відбуватиметься за принципами раціоналізації технічної сфери, фінансової дисципліни та прозорої комунікації.

Нагадаємо, що з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері уряд ухвалив рішення про необхідність змін на газорозподільному ринку.

29 червня 2023 року до складу державного драйвера Групи Нафтогаз увійшли АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» і АТ «Львівгаз». 18 липня 2023 року – АТ «Сумигаз», АТ «Вінницягаз» і АТ «Дніпропетровськгаз».

НАК «Нафтогаз України» планує завершити інтеграцію 26 облгазів до кінця 2023 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom