Кількість вантажних суден в українських портах на Дунаї за тиждень зросла у 2,5 раза

Share

Кількість суден в українському порту «Ізмаїл» 14 серпня збільшилася до 111 порівняно із 48 минулого тижня

Кількість суден у порту «Рені» збільшилася до 33 одиниць, порівняно із 12 минулого тижня, передає «Інтерфакс-Україна».

При цьому минулої середи у порту «Ізмаїл» було 60 суден, а в порту «Рені» – 13. У суботу в порту «Ізмаїл» було вже 72 судна, тоді як у «Рені» їх кількість зменшилася до шести.

Для порівняння, у російському порту «Новоросійськ» кількість суден залишилася незмінною – 136 цього понеділка порівняно із 137 минулого тижня, очікується прибуття 72 суден.

Порти Великої Одеси після припинення «зернової ініціативи» роботу не поновили.

Нагадаємо, що в ніч на 2 серпня Росія атакувала українські порти на Дунаї, пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення. Крім того, суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля «Морвокзалу» в Ізмаїлі та офіс «Українського дунайського пароплавства». Внаслідок цього кількість заходів суден в українські порти на Дунаї впала у 2-5 разів.

У відповідь Україна атакувала дронами порт Новоросійська. Зокрема, надводні безпілотники уразили російський десантний корабель «Оленегорский горняк» у бухті Новоросійська, а також великий нафтовий танкер РФ «SIG» у Керченській протоці, який транспортував паливо для російських військ.

Після цього Україна оголосила про військову загрозу для судноплавання в акваторії низки російських портів на Чорному морі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom