Україна та Німеччина підписали новий меморандум: Про що йдеться

Share

Міністерство фінансів України посилить співпрацю з Міністерством фінансів Німеччини

Відповідну декларацію 14 серпня підписали очільники відомств Сергій Марченко та Крістіан Лінднер, передає прес-служба українського Мінфіну.

Документ передбачає надання німецькою стороною консультативної підтримки українській стороні, зокрема, в напрямах митної політики, моніторингу фінансових ринків, управління державними інвестиціями, приватизації державних підприємств.

У Мінфіні нагадали, що Німеччина є одним із найбільших донорів прямої бюджетної підтримки серед країн-партнерів — 1,55 млрд євро від 24 лютого 2022 року.

«Підписання спільної декларації є ще одним кроком для поглиблення співпраці між нашими країнами. Обмін досвідом дозволить отримати доступ до найкращих європейських практик та значно покращити рівень підготовки українських фахівців, у тому числі для пришвидшення нашої інтеграції до Європейського Союзу», — сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Його німецький колега запевнив у продовженні всебічної підтримки для України у наступні бюджетні періоди, а також готовності долучитися до відновлення України. Водночас Лінднер вчергове засудив Росію за агресивну неспровоковану війну проти України.

Щодо фінансування дефіциту державного бюджету України у 2024 році, Марченко зазначив, що дефіцит на наступний рік прогнозується на рівні 2023 року і Мінфін вже активно працює над залученням необхідної міжнародної допомоги.

Також сторони погодилися щодо необхідності продовження санкційного тиску на РФ для економічної ізоляції агресора, а також контролю за дотриманням вже чинних санкцій з метою максимізації їх ефективності.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom