Країни ЄС заповнили газосховища на 88%

Share

Країни Європейського Союзу майже досягли цільового показника заповненості газосховищ

На цьому наголосив представник Єврокомісії, передає Європейська правда з посиланням на радіостанцію RMF FM.

«Завдяки заходам, які ми вживаємо в енергетичному секторі, ми перебуваємо в кращій ситуації і краще підготовлені до майбутньої зими», – заявив він.

«Звичайно, ми залишаємося пильними і повністю усвідомлюємо потенційні ризики. Ми продовжимо працювати над підготовкою до зими, щоб забезпечити безпеку енергопостачання та доступність енергії в ЄС», – додав представник ЄК.

Повідомляється, що країни ЄС уже заповнили свої газові сховища на 88%.

Згідно з новими цілями щодо зберігання газу, прийнятими минулого року, країни-члени ЄС повинні заповнити свої сховища на 90% до 1 листопада. Все вказує на те, що ця мета буде досягнута навіть раніше вказаної дати.

Минулого року країни ЄС перевищили встановлену тоді ціль у 80% до 1 листопада, досягнувши цього рівня раніше, ніж планувалося. Тоді піковий рівень заповнення сховищ сягнув 95% від їхньої потужності.

Минулого року ЄК запропонувала державам-членам скоротити споживання газу на 15%, щоб пройти зиму 2022-2023 років. Ці зусилля дозволили скоротити попит на газ майже на 18%, причому половина економії припала на домогосподарства. Наразі ЄС також перебуває на шляху до досягнення аналогічної економії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom