Російський рубль увійшов до трійки найслабших валют світу, – Bloomberg

Share

На тлі масових антиросійських санкцій, запроваджених у зв'язку з війною Росії проти України, російський рубль увійшов до першої трійки найслабших валют світу та лідирує за волатильністю

Валюта країни-агресора, за темпами падіння обігнала навіть турецьку ліру. За сім місяців 2023 року рубль втратив відносно долара 57%, євро – 73%. Зараз банки в середньому пропонують понад 97 рублів за $1 і понад 107 рублів за євро, падіння валюти триває, передає «УНІАН» із посиланням на Bloomberg.

«Рубль ослаб на 23% щодо долара в цьому році, що поставило його в трійку найгірших показників ринків, що розвиваються з турецькою лірою і аргентинським песо», – йдеться в матеріалі.

На 16:40 за Києвом за один долар давали 98,10 руб.

У Центробанку агресора заявили, що падіння російської валюти пов'язане зі скороченням експорту і одночасним розширення імпорту. Як йдеться в матеріалі, валюта агресора впала в ціні майже вдвічі в порівнянні з торішнім піком контролю над капіталом на тлі збільшення державних витрат, падіння доходів від енергетики і прагнення росіян розміщувати кошти на зарубіжних рахунках.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom