Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Share

Держава готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій під час опалювального сезону, щоб уникнути найгірших

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 8 серпня, передає прес-служба Кабміну.

«Енергетики у розпал літа готуються до зими. Як завжди, на темі опалювального сезону маємо багато спекуляцій. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики цього опалювального сезону. Але вважаємо, що громадяни мають бути поінформовані про реальний стан справ», — підкреслив очільник уряду.

Прем’єр повідомив, що за даними Міністерства енергетики, відремонтовано п'ять атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. У ремонті перебувають ще чотири блоки потужністю 3,4 ГВт. Крім того, відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки теплових електростанцій. Це 62% від загальної кількості, і це потужність на 4,3 ГВт. Теплоелектроцентралей, які багато де забезпечують людей теплом, відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті. Гідроелектростанції. Відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати, або 68% від потужності — це майже 1,8 ГВт.

«Всі ці дані Міненерго свідчать про те, що ремонтна кампанія йде за планом. З боку компанії «Укренерго» маємо майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж. Зокрема, високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану», — відзначив Шмигаль.

Глава уряду зауважив, що Україна формує багаторівневий захист для енергетичних об’єктів: «Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom